Technische tips

Luister naar Vlaamse Wonderjaren nu ook AAC

Geplaatst 14 jun. 2013 01:34 door Rudy De Saedeleir


Luisteren naar Vlaamse Wonderjaren via een mobiel toestel (smartphone, tablet) wordt vanaf vrijdag 24 mei 2013 stabieler én goedkoper. De stream van 128 Kbps (de huidige geluidsnorm in mp3) wordt dan – enkel op mobiele toestellen – automatisch omgezet naar 64 Kbps AAC. U hoeft zelf niets te wijzigen en het verschil wordt nauwelijks hoorbaar. AAC is het hoogwaardige audioformaat (MPEG4) dat Apple gebruikt (iPhone, iPod, iPad en iTunes). De geluidskwaliteit blijft dus dezelfde, maar uw mobiel dataverbruik daalt wel met de helft. Luisteren naar Vlaamse Wonderjaren via 3G wordt zo een heel stuk stabieler én goedkoper. 

Er wijzigt niets voor wie thuis luistert via de laptop, PC of een internetradio. De streamsnelheid blijft daar standaard 128 Kbps. Wie thuis – bvb. omwille van een internetabonnement met beperkt dataverbruik – toch ook wil luisteren aan 64 Kbps AAC, moet (vanaf vrijdag) deze nieuwe link gebruiken: http://listen64.radionomy.com/vlaamse-wonderjaren (de link werkt nu nog niet, het netwerk wordt in de loop van donderdag 23 mei aangepast).

Vlaamse Wonderjaren op radio-indexen

Geplaatst 2 mrt. 2013 05:29 door Rudy De Saedeleir   [ 25 jul. 2013 06:53 bijgewerkt ]

Vlaamse Wonderjaren vindt je ook terug in volgende webradio-indexen (aggregators)
(pagina in opbouw)

Handige Radioplayer voor Chrome

Geplaatst 6 dec. 2011 06:22 door Rudy De Saedeleir


Chrome (van Google) is de snelst stijgende browser op de wereldmarkt en momenteel zeker ook een van de meest handige en snelle browsers. Ieder zijn keuze natuurlijk, maar we hebben alvast een leuke tool voor wie (ook) graag Chrome gebruikt. Zoals Firefox werkt met add-ons, zo heb je bij Chrome de 'extensies'. 

Een bijzonder knappe extensie die je kunt installeren is de 'Radio Player Live', een knopje rechts van de browserbalk waarmee je eenvoudig en snel kunt luisteren naar zowat alle internatradio's ter wereld.

De radiostations zelf - toch de meeste Vlaamse - moet je zelf installeren, maar dat is kinderspel. Daarom deze korte handleiding om Vlaamse Wonderjaren met één knopje altijd dichtbij te hebben in Chrome:
  1. Zorg dat je surft met Chrome.
  2. Download de extensie op https://chrome.google.com/webstore/detail/boidnimkebefpfgbeekbjoponilnomle
  3. De Radio Player Live installeren (toevoegen aan Chrome, één klik).
  4. De radioplayer verschijnt rechtsboven in de browserbalk in de vorm van een blauwe luidspreker. Klik er op en ga naar 'options'.
  5. Je komt terecht in 'settings'. Klik op 'Add radio stations', vervolgens op 'manually'.
  6. Vul in bij Name: Vlaamse WonderjarenMRL: http://listen.radionomy.com/vlaamse-wonderjaren.m3u / Category: Vlaanderen / Website: www.vlaamsewonderjaren.be / Logo: https://lh4.googleusercontent.com/-k75T4KpGlrk/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAABA/C6aT6mf2nz0/photo.jpg?sz=200
  7. Klik op 'save'. 
  8. Je kunt de bewerking herhalen met andere internetradio's en zo je eigen favorietenlijstje samenstellen.
  9. Je kunt je favorietenlijstje eenvoudig exporteren en importeren op andere computers.
Veel luisterplezier!

Player van Vlaamse Wonderjaren op je blog of website plaatsen

Geplaatst 27 nov. 2010 08:54 door Rudy De Saedeleir   [ 2 dec. 2011 02:00 bijgewerkt ]


Heb je een eigen blog of website, dan kun je een 'player' van Vlaamse Wonderjaren vrij eenvoudig integreren of 'embedden'. Dat is toegestaan en dus niet in strijd met de wet op de auteursrechten. Vlaamse Wonderjaren gebruikt het platform Radionomy, dat een globale gebruiksovereenkomst heeft met Sabam.

Het 'embedden' kun je op maat, net zoals je dat kan met filmpjes van YouTube.
Klik eerst op deze link en klik dan door naar 'player aanpassen' (zie zwarte pijl)


figuur 1Daarna krijg je dit scherm (figuur 2). Hier kun je eerst kleuren en grootte kiezen en al of niet aanvinken of de player automatisch moet beginnen spelen. Vervolgens kopieer je onderaan links de code om in je website of blog te plakken.
  


figuur 2

Geplaatst 19 mrt. 2010 03:51 door Rudy De Saedeleir   [ 16 jun. 2013 07:37 bijgewerkt ]1-5 of 5