Technische tips‎ > ‎

Handige Radioplayer voor Chrome

Geplaatst 6 dec. 2011 06:22 door Rudy De Saedeleir

Chrome (van Google) is de snelst stijgende browser op de wereldmarkt en momenteel zeker ook een van de meest handige en snelle browsers. Ieder zijn keuze natuurlijk, maar we hebben alvast een leuke tool voor wie (ook) graag Chrome gebruikt. Zoals Firefox werkt met add-ons, zo heb je bij Chrome de 'extensies'. 

Een bijzonder knappe extensie die je kunt installeren is de 'Radio Player Live', een knopje rechts van de browserbalk waarmee je eenvoudig en snel kunt luisteren naar zowat alle internatradio's ter wereld.

De radiostations zelf - toch de meeste Vlaamse - moet je zelf installeren, maar dat is kinderspel. Daarom deze korte handleiding om Vlaamse Wonderjaren met één knopje altijd dichtbij te hebben in Chrome:
  1. Zorg dat je surft met Chrome.
  2. Download de extensie op https://chrome.google.com/webstore/detail/boidnimkebefpfgbeekbjoponilnomle
  3. De Radio Player Live installeren (toevoegen aan Chrome, één klik).
  4. De radioplayer verschijnt rechtsboven in de browserbalk in de vorm van een blauwe luidspreker. Klik er op en ga naar 'options'.
  5. Je komt terecht in 'settings'. Klik op 'Add radio stations', vervolgens op 'manually'.
  6. Vul in bij Name: Vlaamse WonderjarenMRL: http://listen.radionomy.com/vlaamse-wonderjaren.m3u / Category: Vlaanderen / Website: www.vlaamsewonderjaren.be / Logo: https://lh4.googleusercontent.com/-k75T4KpGlrk/AAAAAAAAAAI/AAAAAAAAABA/C6aT6mf2nz0/photo.jpg?sz=200
  7. Klik op 'save'. 
  8. Je kunt de bewerking herhalen met andere internetradio's en zo je eigen favorietenlijstje samenstellen.
  9. Je kunt je favorietenlijstje eenvoudig exporteren en importeren op andere computers.
Veel luisterplezier!