Wondernieuwsjes‎ > ‎

60 jaar oude Vlaamse hits van Tony Sandler gerestaureerd

Geplaatst 13 feb. 2013 06:18 door Rudy De Saedeleir   [ 13 feb. 2013 07:33 bijgewerkt ]

Leuke verrassing tussen onze ouderwetse post: van Tony Sandler – dit jaar wordt hij 80 – kregen we, helemaal vanuit Amerika, een exemplaar cadeau van een nieuwe dubbel-CD met al zijn Vlaamse hits uit de jaren ’50, volledig digitaal gerestaureerd en geremasterd. 

Een waar geschenk uit de hemel en een erg waardevol tijdsdocument, want van deze opnames bestond in Vlaanderen nog vrijwel niets op CD en al zeker niet van deze uitmuntende kwaliteit. De gerestaureerde liedjes maken ook duidelijk welk een groot zangtalent Tony Sandler al in die vroege jaren ’50 was. Voor een spoedcursus Tony Sandler verwijzen we naar Wikipedia

De verzameling is onderdeel van de ‘legacy series’ die Tony Sandler zelf samenstelt. Er bestaat in die reeks al een dubbele verzamel-CD van Sandler’s Duitse schlagerhits tussen 1954 en 1963. Tony Sandler komt in oktober trouwens nog eens naar zijn Vlaamse geboorteland voor een exclusief concert bij zijn 80ste verjaardag. We houden u daarvan op de hoogte. 

De 26 liedjes op deze CD zijn digitaal te koop. Op iTunes België betaal je 17, 99 euro en via MediaMarkt 12,99 euro. De goedkoopste is het Amerikaanse cdbaby, waar je slechts 9,99 dollar (vandaag 7,41 euro) betaalt: www.cdbaby.com/cd/tonysandler14. De liedjes zijn ook via Spotify te beluisteren en vanaf nu uiteraard ook via Vlaamse Wonderjaren.

Comments