Wondernieuwsjes‎ > ‎

De gijzeling die Tante Terry niet kan vergeten

Geplaatst 20 mrt. 2010 01:23 door Rudy De Saedeleir   [ 2 dec. 2011 01:55 bijgewerkt ]

Omdat Tante Terry weigerde pikante scènes te spelen in een dubieuze film, werd ze gegijzeld in een villa in Schoten. Een onwaarschijnlijk verhaal rond de tv-vedette, dat 44 jaar na de feiten opgefrist wordt in een nieuw showbizzboek. 

In De Vlaamse show-encyclopedie, een naslagwerk over de Vlaamse showbizz van Marc Bungeneers en Marcel Dickmans, vind je duizend artiesten terug die ooit een single, elpee of cd opnamen. Met hun biografie en discografie, en tal van ‘vergeten verhalen'. Waaronder het bizarre afpersingsverhaal van Terry Van Ginderen (78), van 1954 tot 1979 een van de bekendste gezichten van de openbare omroep als omroepster en presentatrice van Klein, klein kleuterje.

'Dat is toen uitgebreid in het nieuws geweest, maar dat verhaal nam proporties aan die te gek voor woorden zijn. Het klopt helemaal niet dat ik ontvoerd werd, maar ik werd wel gegijzeld in een villa in Schoten. Hij heeft mij vastgebonden met koperdraad en enkele uren vastgehouden. Maar geen dagen, zoals ik hier en daar gelezen heb.'