Wondernieuwsjes‎ > ‎

Nieuwe hersenbloeding treft Erik Van Neygen

Geplaatst 19 aug. 2010 14:15 door Rudy De Saedeleir   [ 2 dec. 2011 01:48 bijgewerkt ]

19 augustus 2010 - Erik Van Neygen is voor de tweede maal getroffen door een hersenbloeding, zo deelde zijn theaterbueau vanavond mee in een persbericht.

Erik Van Neygen, die vorige zomer op 11 juli opgenomen werd met een hersenbloeding en daardoor de hele zomertournee moest annuleren, bleef het afgelopen jaar ontzettend veel hoofdpijn hebben. De artsen zeiden dat dit inherent was aan het soort bloeding dat hij had en dat die pijn tot 2 jaar kon duren.

Toen Erik de voorbije weken echter nog heviger pijn dan anders voelde, besloten Sanne en hij dat ze toch nadere onderzoeken wilden, om deze pijn, die hem behoorlijk belemmerde in het dagelijks leven en vooral bij drukke periodes met veel optredens, te bestrijden.

Bij deze onderzoeken is jammer genoeg vandaag gebleken dat Erik afgelopen zomer een tweede hersenbloeding gekregen heeft. Dit ten gevolge van een eerder zeldzame ziekte RCVS (Reversible Cerebral Vasospasm Syndrome) waarbij één van de belangrijkste symptomen deze thunderclap-headache (ofwel onhoudbare kloppende pijn) is en het belangrijkste gevolg de herhaalde bloedingen bij grote inspanningen.

Erik, die de pijn zelf minimaliseerde en relativeerde omdat hij samen met Sanne genoot van de uiterst succesvolle zomertournee, moet nu noodgedwongen – op doktersbevel – rust nemen. Dat wil zeggen dat er voor de tweede keer – om dezelfde reden – een reeks optredens zal moeten afgezegd worden. De neuroloog blijft echter optimistisch en hoopt dat met de voorgeschreven medicijnen en de verplichte rust na twee maand al een verbetering zou optreden.

Er staat voor Erik en Sanne, die dit jaar hun 20-jarig samenzijn vieren, nochtans nog een heleboel te gebeuren in 2010. Een nieuwe concertenreeks, een compilatie-cd met hun grootste hits ‘De Mooiste Liedjes’, waarvan de release gepland is op 22 september, hun eigen champagne,… Hopelijk kan dit alles toch nog doorgaan, aldus een mededeling van het managementbureau, daarom zullen Erik en Sanne deze rust ook heel ernstig nemen en rekenen ze op jullie begrip om hen die levensnoodzakelijke rust ook te gunnen.