Wondernieuwsjes‎ > ‎

Vlaamse radiopionier Fred Steyn overleden

Geplaatst 31 jan. 2012 03:52 door Rudy De Saedeleir   [ 29 dec. 2012 09:24 bijgewerkt ]

In Tienen overleed de Vlaamse radiopionier Fred Steyn, in Diest geboren als Freddy Arkesteyn op 13 oktober 1934. Dat meldt Het Laatste Nieuws dinsdag. Fred Steyn nam in 1969 zijn enige single ‘Er is een spook’ op, maar hij werd vooral bekender als radioman, muziekuitgever en organisator.

Al in 1959 ging hij aan de slag bij Radio Luxemburg waar hij het programma ‘Muziek voor Eva’ presenteerde. Hij was ook de man achter het amusementsorkest van Radio Luxemburg. Via zijn muziekuitgeverij Steyn Music Co en zijn platenlabel Sound Master probeerde hij geregeld artiesten te lanceren. Fred Steyn was er in 1962 ook bij als dj bij Radio Uilenspiegel, een Vlaamse zeezender met een kort en turbulent bestaan.

In de glorieperiode van de Vlaamse vrije radio’s in de jaren '80 maakte hij naam als de man achter Radio 94 in Tienen. In die periode was hij ook 1,5 jaar hoofdredacteur van Vrije Radio Revu, een maandblad voor vrije radio en Vlaamse artiesten. Fred Steyn had ook een evenementenbureau en organiseerde soundmixwedstrijden onder de naam ‘Golden Voice’. Op de - vorig jaar gestopte - lokale radio Touring bleef hij de laatste jaren nog het zaterdagmiddagprogramma Memory presenteren.

De radioman leed al een hele tijd aan kanker en besliste uit het leven te stappen.