Wonderpraatjes‎ > ‎

Zingt Koen Crucke 40 of 42 jaar?

Geplaatst 18 jul. 2010 00:36 door Rudy De Saedeleir   [ 17 jan. 2013 09:18 bijgewerkt ]

De 58-jarige Gentse operazanger en acteur Koen Crucke werd bij de opening van de Gentse Feesten 2010 gelauwerd voor zijn 40-jarige carrière. Maar eigenlijk zou dat ‘zijn 42-jarige carrière’ moeten zijn. 

Volgens het persbericht begon de zanger zijn carrière in 1970 bij de Vlaamse Opera in Gent. Dat klopt niet helemaal, want al in 1968 – Koen was toen amper 16 jaar en nog een slanke jongeman – bracht hij al twee singles uit. Het waren zelfs niet zijn eerste muzikale escapades, want eerder vormde Koen een zangduo (Duo Disney) en zong hij even bij het Terzina Cabaret. 

De twee singles verschenen op label Ideal en waren onvervalste smartlappen. Ze braken niet echt potten, maar het zijn vandaag wel gegeerde collectors items. De eerste single heette ‘Dromen’, met op de b-zijde ‘’t Is zo mooi verliefd te zijn’. De tweede single had een dubbele A-kant, ‘Jij bent de zon’ (een tango) en ‘Blijf toch steeds bij mij’. Op beide singles werd hij begeleid door het Novelty Combo onder leiding van Firmin Steyaert. Diens broer Rudy schreef de liedjes. 

Crucke trad met het Novelty Combo vooral op tijdens schippersbals in de Muide. Via Piaf, Brel en natuurlijk Will Ferdy, kreeg hij interesse voor operette. Op aanraden van Rudy Steyaert volgde hij les Yvonne Vanderieck. Na een paar nummers van Franz Lehar te hebben gezongen bij Karel Locufier, werd hij op zijn 18de aangeworven in het koor van Liane Soudan bij de Gentse opera. Volgens de overeenkomst moest hij zes maanden werken en zes maanden stempelen. 

De voorstelling ‘Koen's verjaardagsshow: 40 jaar muziek’ loopt nog tot en met maandag 26 juli, al zijn de meeste voorstellingen intussen helemaal uitverkocht.
Organiseert U een optreden met Vlaamse artiesten uit de jaren '60, '70 of '80 ? Contacteer Vlaamse Wonderjaren voor een sponsorruil. U plaatst onze banner tussen uw publiciteit of sponsors, wij draaien gratis uw reclamespotje voor uw festiviteiten en plaatsen een bericht op onze website en in onze nieuwsbrief via Facebook.