Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Het Vlaamse brein achter de Vogeltjesdans

Louis Van Rijmenant was vele jaren liedjesschrijver en producer van menig Vlaams artiest, met Marc Dex en Micha Marah als de bekendste van zijn ontdekkingen. Van Rijmenant – op 62-jarige leeftijd overleden op 12 juni 1992 – schreef en/of produceerde vanaf het midden van de jaren ’50 letterlijk honderden liedjes.

Onsterfelijk werd hij echter wereldwijd als het brein achter de Vogeltjesdans. Hij werkte niet enkel onder zijn eigen naam, ook de namen Tony Rendall, Terry Rendall en Joka waren alter-ego’s van Van Rijmenant. Dit zeldzame beeld van Van Rijmenant dateert uit 1971.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Ik ben beginnen te schrijven op aanraden van mijn vader. Hij vroeg me ooit wat ik van een nummer vond. "Rommel", zei ik. "Doe het dan zelf", zei hij. Dat werd dan 'Hutje op de Heide', later gezongen door Bobbejaan Schoepen. Ik ben blijven schrijven. Een beetje uit noodzaak ook. De artiesten kwamen zelf nauwelijks met materiaal af. Bij ons thuis hing de muur vol partituren. Ik kon daar uren naar kijken. Maar na al die jaren weet ik nog altijd niet wat zal aanslaan. Het gekke is ook: liedjes worden soms hits en gaan dan dood. Andere beginnen een tweede leven. »Jean Kluger
Knack - 7 februari 2007