Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Micky Day (1929-2021)

Brusselaar Micky Day was de artiestennaam van Désiré Deldicque, geboren op 29 september 1929. Zijn grootste hit was natuurlijk zijn popcornklassieker ‘Oh oh what a kiss’. Met zijn succesvolle orkest The Caravels, dweilde hij tot 1980 binnen- en buitenland af.

Hij bracht onder de naam Micky Day ook verschillende Vlaamse platen uit. Daarnaast was hij in het Brusselse heel geliefd onder zijn tweede artiestennaam, ‘Jef van Maria‘, met Brusselse ambianceliedjes. Die liedjes werden verzameld op de uitstekende CD ‘100% Ambiance’.

Hij woonde de laatste jaren op de Filipijnen, waar hij, volgens onbevestigde bronnen, in 2021 overleed. Op zijn Facebook-profielen (Micky Deldicque) was hij niet meer actief na 2017.

Bij Vlaamse Wonderjaren hoor je volgende liedjes van Micky Day:

  • Eenmaal In De Hemel – 1969
  • En Vooral Denk Nog Aan Mij – 1971
  • Pinnemouchke – 1987
  • Terug Naar Barcelona – 1972
  • Vaccination – 1973 – als Jef van Maria
  • Zatten Drei (J’attendrai) – 1973 – als Jef van Maria

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Als Will (Tura) in Limburg kwam spelen, zocht hij altijd een plaatselijk orkest om hem te begeleiden. Zo kwam hij bij The Carina's terecht. Het klikte onmiddellijk tussen Will en mij. Op een dag vroeg Will of ik niet bij hem wilde komen spelen. Alleen als ik orkestleider mag worden, zei ik en hij stemde in. Zo leidde ik vanaf 1963 de Turaband. Wat Will niet wist, is dat ik toen eigenlijk amper iets van muziek kende. Als ik een nummertje hoorde, kon ik dat perfect naspelen. Maar arrangementen schrijven, dat had ik nog nooit gedaan. Ik heb het daarna op mezelf geleerd. Will had vertrouwen in mij, want we hebben dertien jaar samengewerkt. Ik zorgde voor de muziek, maar schreef ook nummers voor Will zoals Viva El Amor, Moederogen of Mon Amour à Moi. »Leo Caerts
Het Belang van Limburg, 16 november 2013