Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Alex Andry (1948)

De Limburgse zanger Alex Andry – echte naam André Vanderheyden – probeerde van 1977 tot 1988 met de hulp van Leo Caerts een muzikale carrière uit te bouwen met een Vlaams repertoire, alleen waren dat nu niet bepaald de vette jaren voor het genre.

In 1984 haalde hij één keer de nummer één in de Vlaamse top 10 met ‘Waarheen je ook gaat’.

Alex wordt vandaag 75.

Bij Vlaamse Wonderjaren draaien we dertien van zijn singles

 • Als de fanfare speelt – 1987
 • Cherchez la femme – 1985
 • Denk aan Davy – 1981
 • Dit is kermisromantiek – 1982
 • Een uurtje vreugd, een uurtje pijn – 1973
 • Ik wil vergeten – 1978
 • Kerstmis vandaag – 1978
 • Nog maar zeventien – 1981
 • O, wat een story – 1979
 • Taja-dam-dam – 1986
 • Veel geluk Marina – 1980
 • Waarheen je ook gaat – 1984
 • Weet je – 1978
 • Zomerdroom – 1978

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Op mijn vijftiende was ik een idool met een platencontract, onze eigen versie van France Gall. Ik mocht zelfs op tournee in Duitsland. Op een dag zei de baas van Philips: “Je hebt een manager nodig.” Hij stelde Milo De Coster voor, die ik niet kende. Milo introduceerde me in de showbizzwereld, maar hij was ook heel narcistisch en dictatoriaal. Ik moest zo lopen, zo bewegen, zo praten. “Zonder mij ben je niets”, zei hij. In interviews antwoordde hij soms in mijn plaats. Als ik die gesprekken nu herlees, herken ik mijn eigen woorden vaak niet. Ik moest er ook uitzien zoals hij dat wilde. Ooit heb ik een jaar met groen haar rondgelopen, omdat hij een sponsordeal had met een haarlakbedrijf. »Liliane Saint-Pierre
Knack - 5 december 2018