Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Anneke Desender (1954)

Een gelukkige verjaardag vandaag aan Anneke Desender (70). Onder die naam bracht dit toenmalige tienerzangeresje uit Zwevezele begin jaren ’70 een tiental singles uit. Eind jaren ’70 dook ze nog op met enkele Engelstalige plaatjes onder de naam Ann Wickersen, de naam van haar man.

Bij Vlaamse Wonderjaren hoor je volgende liedjes van Anneke Desender:

 • Alexander – 1969
 • Angelus Voor Een Soldaat – 1971
 • Draaien, Draaien, Draaien – 1970
 • Die blonde kerel – 1971
 • ‘K Wil Alleen Me Zelf Maar Zijn – 1969
 • Lieve Jongen – 1969
 • Manolito – 1970
 • Napoleon – 1970
 • M’n Lieve Clown – 1970
 • Pinokio – 1969
 • Rio Carnaval – 1971

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Mijn mooiste herinnering bewaar ik aan 'Rozen voor Sandra', een wereldhit. Het liedje is in zes talen opgenomen en stond in 18 landen in de top-3. Ik heb met dat liedje de wereld rondgereisd, tot in Zuid-Amerika. In Frankrijk zijn daar bijna 500.000 exemplaren van verkocht. In Spanje was ik dertien weken na elkaar de zanger van de week. Ik stond er tussen de grootste politici en mediafiguren. Vier bodyguards brachten me naar de optredens. Mijn moeder werd dan weer mijn grootste fan. Ik weet nog goed dat ze me ooit om 2 uur 's nachts wakker belde. 'Er lopen hier een paar zatlappen voorbij en ze zingen 'Zo mooi, zo blond', zei ze. Dat maakte haar trots. »Jimmy Frey
Het Laatste Nieuws - 26 september 2013