Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Burt Blanca (1944)

Rock ’n roller Burt Blanca, geboren als Norbert Blancke, wordt vandaag 79. Hij is een beetje een vreemde eend in de bijt bij Vlaamse Wonderjaren omdat hij zijn carrière hoofdzakelijk bouwde op Franstalig en Engelstalig materiaal, naast ook veel instrumentals.

Toch bracht hij eind jaren ’50 en begin jaren ’60 zijn eerste – vrijwel onvindbare – singles ook steevast uit in het Nederlands. Uitzonderlijk speelt hij die versies nog wel eens live als hij ergens in Vlaanderen optreedt.

Bij Vlaamse Wonderjaren hoor je volgende liedjes van Burt Blanca:

  • Eh! Teenagers Eh! – 1961
  • Footsteps – 1961
  • I Love You So – 1960
  • Jij Bent Van Mij – 1960
  • Lientje – 1961
  • Little Christine – 1961
  • Oh Carol – 1960
  • Sucu Sucu – 1960
  • Tonight – 1961
  • Zoo Be Zoo Be Zoo (Zou Bisou Bisou) – 1962

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« We Gotta Stop zing ik bijna nooit meer. Onlangs vroeg iemand naar dat nummer tijdens een intiem optreden. “Excuseer,” antwoordde ik, “dat zit helaas niet in ons repertoire”. “Dan wordt het hoog tijd dat je dat nummer er opnieuw insteekt”, riep die vrouw vanuit het publiek. “Mevrouw,” antwoordde ik, “er bestaan geweldige platenspelers. U kunt dat plaatje zo veel opleggen als u wilt. Maar vanavond speel ik waar ik zin in heb.” Het kan me niet meer schelen wat mensen van me denken. Milo (De Coster) zei vroeger weleens: “In de showbusiness moet je een paling zijn. Een diplomaat.” Dat heb ik nooit willen zijn. Ook vandaag zie ik nog veel artiesten die een rol spelen. Ik kan alleen maar medelijden hebben met hen. »Liliane Saint-Pierre
Knack - 5 december 2018