Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Burt Blanca (1944)

Rock ’n roller Burt Blanca, geboren als Norbert Blancke, wordt vandaag 79. Hij is een beetje een vreemde eend in de bijt bij Vlaamse Wonderjaren omdat hij zijn carrière hoofdzakelijk bouwde op Franstalig en Engelstalig materiaal, naast ook veel instrumentals.

Toch bracht hij eind jaren ’50 en begin jaren ’60 zijn eerste – vrijwel onvindbare – singles ook steevast uit in het Nederlands. Uitzonderlijk speelt hij die versies nog wel eens live als hij ergens in Vlaanderen optreedt.

Bij Vlaamse Wonderjaren hoor je volgende liedjes van Burt Blanca:

  • Eh! Teenagers Eh! – 1961
  • Footsteps – 1961
  • I Love You So – 1960
  • Jij Bent Van Mij – 1960
  • Lientje – 1961
  • Little Christine – 1961
  • Oh Carol – 1960
  • Sucu Sucu – 1960
  • Tonight – 1961
  • Zoo Be Zoo Be Zoo (Zou Bisou Bisou) – 1962

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Ik wou als kind striptekenaar worden. Je kon dat van thuis uit doen. Maar het lukte niet om door te breken. In die tijd werd de stripmarkt gedomineerd door enkele grote tekenaars. Ja, je kon in dienst gaan, maar dat wou ik niet. Ik zat vol creativiteit, en ik wou daarmee niet een ander zijn prentjes inkleuren. Dat was een grote frustratie. Dé openbaring voor mij was de doorbraak van de kleinkunst. Mensen als Jan De Wilde en Willem Vermandere waren mijn grote voorbeelden. Je kon ineens gewoon zingen over dagdagelijkse dingen en daar wat onzin tussen vertellen. En je hoefde geen duur kostuum of groot orkest. Een stinkende floeren broek was al genoeg. Dat was mijn wereld. Ik zag de kleinkunst als een omzetting van tekeningen in tekst en muziek. »Urbanus
De Zondag - 13 augustus 2017