Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

De eerste cover met regionale marketing

Vandaag is het al 30 jaar geleden dat Vlaanderen afscheid moest nemen van Leo Martin (1924-1993). In 1967 bracht hij dit plaatje uit onder de naam ‘Leo’, met een grappige Antwerpse bewerking van ‘I love You, You love me’, de gesproken country-klassieker van Anthony Quinn.

Lange Jojo debuteerde op plaat met net dezelfde twee liedjes in het Brussels, op hetzelfde Olympia label. De beide versies werden vrijwel gelijktijdig uitgebracht en beide artiesten maakten ook gebruik van dezelfde muziekbanden. Leo Martin kreeg serienummer LPQ569, het plaatje van Lange Jojo heeft LPQ575. Van regionale marketing gesproken, dus.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Ik heb elk optreden, zelfs voor de kleinste vereniging, gedaan alsof het het belangrijkste was. Ik stop er elke keer weer hart en ziel in. En dat zorgt voor mondelinge reclame. Het is zoals een tevreden klant die zegt: in die winkel kom ik terug. Ik heb ook het geluk gehad dat ik in al die jaren nooit helemaal weg ben geweest. Er gebeurde altijd wel iets waardoor ik ben kunnen blijven werken. Kijk maar naar het geluk dat ik heb gehad toen men plots een nummer van mij gebruikte in de film Firmin. »Paul Severs
Het Nieuwsblad - 27 juli 2011