Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

De oudste Vlaamse versie van ‘Come Prima’

In de zomer van 2017 beleefde het Italiaanse liedje “Come Prima” na 60 jaar een revival, dankzij twee belangrijke tv-reclamespots. Coca-Cola gebruikt de originele versie van Tony Dallara & I Campioni, terwijl voor de commercial voor de herboren Fiat 500 naar de versie van Mario Lanza werd gegrepen.

De Vlaamse versie van Come Prima heette “Net als vroeger” en werd in 1958 ingezongen door Mandy Anseeuw op het Olympia-label. Het werd min of meer de enige bescheiden hit van Mandy, van wie verder nergens biografische gegevens bestaan. In Nederland nam Willy Alberti hetzelfde jaar een versie op.

Te oordelen op basis van deze foto was Mandy wel een fan van Don Diego, alias Zorro. Andere bekende opnames op 78-toeren van Mandy Anseeuw zijn “Wat de mond niet zeggen kan”, “Alleen met jou” en “Jij bent altijd in mijn hart”, allemaal te situeren tussen 1956 en 1958 op het Olympia-label. Ook Jo Leemans nam een Vlaamse versie op van Come Prima, maar dat gebeurde pas in 1971.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« De kleine Arthur Blanckaert kreeg op zijn 5de een oorontsteking die zijn gehoor aan één kant heeft verwoest. Hij lag weken in het ziekenhuis. Daar dweilde hij met zijn teddybeer de zalen af en ontdekte hij dat hij mensen aan het lachen kon brengen en entertainen. Hij genoot daar zo van dat hij, toen hij naar huis mocht, in een opwelling tegen zijn moeder zei dat hij wilde blijven. De entertainer Tura is in die ziekenzalen geboren. Ik vind dat zo mooi: die oorontsteking, waarin zijn moeder het einde van zijn ontluikende muziekcarrière zag, is het begin van zijn showmanschap geworden. »Dominique Deruddere
Humo - 14 augustus 2018