Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

De oudste Vlaamse versie van ‘Come Prima’

In de zomer van 2017 beleefde het Italiaanse liedje “Come Prima” na 60 jaar een revival, dankzij twee belangrijke tv-reclamespots. Coca-Cola gebruikt de originele versie van Tony Dallara & I Campioni, terwijl voor de commercial voor de herboren Fiat 500 naar de versie van Mario Lanza werd gegrepen.

De Vlaamse versie van Come Prima heette “Net als vroeger” en werd in 1958 ingezongen door Mandy Anseeuw op het Olympia-label. Het werd min of meer de enige bescheiden hit van Mandy, van wie verder nergens biografische gegevens bestaan. In Nederland nam Willy Alberti hetzelfde jaar een versie op.

Te oordelen op basis van deze foto was Mandy wel een fan van Don Diego, alias Zorro. Andere bekende opnames op 78-toeren van Mandy Anseeuw zijn “Wat de mond niet zeggen kan”, “Alleen met jou” en “Jij bent altijd in mijn hart”, allemaal te situeren tussen 1956 en 1958 op het Olympia-label. Ook Jo Leemans nam een Vlaamse versie op van Come Prima, maar dat gebeurde pas in 1971.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Ik ben een eenzaat. Ik ben altijd wel graag alleen geweest. Ik sta bijvoorbeeld nooit voor de spiegel en ben van mijn hele leven in geen schoonheidsinstituut geweest. Daarom houd ik mijn haar zo kort: dan moet ik er niks aan doen. »Jo Leemans
Gazet Van Antwerpen – 22 december 2012