Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

De verrassende comeback van Jennifer

Het was een verrassing van formaat, vandaag vijf jaar geleden, in The Voice Senior op VTM. Rita Roelandt maakte er na een afwezigheid van ruim 30 jaar haar comeback. Met haar versie van ‘At Last’van Etta James wist ze zich overtuigend naar een favorietenrol te zingen. Ze had dan ook de luxe te mogen kiezen uit alle vier de coaches, waarbij ze vrij resoluut koos voor Helmut Lotti.

Bij Vlaamse Wonderjaren kennen we Rita, geboren op 24 december 1954, als het toenmalige zangeresje Jennifer, bekend van vijf vrij bescheiden radiohitjes tussen 1972 en 1977. Een paar daarvan, waaronder ‘Hey hey hey zou dat liefde zijn’, zijn vandaag trouwens gegeerde collectors items. Jennifer bracht haar eerste single ‘Adios’ / ‘In mijn droom’ uit op 18-jarige leeftijd. Haar artiestennaam Jennifer koos ze uit een shortlist van drie namen waarmee haar manager René Ingelberts op de proppen kwam.

Met haar Vlaamse repertoire zou het nooit echt iets worden, maar wat weinigen weten is dat ze nadien nog enkele jaren succes had als zangeres van de Gentse groep The McDuffs Dimension. In 1978 hadden ze een grote hit met ‘P.S. I Love You’, goed voor de persprijs tijdens de Zomerhit van dat jaar.

Nog een verrassing was te vernemen dat Rita/Jennifer de mama blijkt te zijn van Jessy (De Smet), vooral bekend als de zangeres van de dance-act The Mackenzie en daarna solo. Minder geweten is dat Jessy als kindsterretje al liedjes opnam in duet met Willy Sommers (‘Twee vrienden’) en Marijn Devalck (‘Vang het licht’).

Rita eindigde uiteindelijk op de tweede plaats in The Voice Senior en dat levert haar sindsdien regelmatig contracten op voor optredens.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« In het leger won ik de superfinale met Fame and Fortune van Elvis. En in de Folies Bergère in Brussel kwam ik terecht in de revue van Bobbejaan Schoepen. Wie dromen koestert, moet die nastreven. Vanaf dan besloot ik het als zanger te maken. Mijn moeder ging niet akkoord. Het kwam tot een breuk met slaande deuren en ik belandde in Brussel op een kamer. Het werden vier onwaarschijnlijk harde jaren. Ik dweilde cafés chantants af in Antwerpen en Brussel voor amper 200 frank per optreden en liftte daarna naar huis. »Jimmy Frey
Krant van West-Vlaanderen - 4 oktober 2013