Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Het Vlaamse brein achter de Vogeltjesdans

Louis Van Rijmenant was vele jaren liedjesschrijver en producer van menig Vlaams artiest, met Marc Dex en Micha Marah als de bekendste van zijn ontdekkingen. Van Rijmenant – op 62-jarige leeftijd overleden op 12 juni 1992 – schreef en/of produceerde vanaf het midden van de jaren ’50 letterlijk honderden liedjes.

Onsterfelijk werd hij echter wereldwijd als het brein achter de Vogeltjesdans. Hij werkte niet enkel onder zijn eigen naam, ook de namen Tony Rendall, Terry Rendall en Joka waren alter-ego’s van Van Rijmenant. Dit zeldzame beeld van Van Rijmenant dateert uit 1971.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Ik ben ook persoonlijk de grond in geschreven. Humo begon een stuk over mij met de woorden Alleen al bij de naam Miel Cools krijg ik fysieke walging. Ik ben er niet kapot aan gegaan, maar het deed me geen goed. Ik ben daarna tien jaar uitsluitend in Holland gaan optreden en een half jaar in Duitsland. Niet alleen vanwege die kritiek, maar het speelde wel mee. Ik had in België ook alles al meegemaakt. Ik had zowel voor mijnwerkers als voor de koning gespeeld. »Miel Cools
Het Belang van Limburg, 9 februari 2013