Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Het gedicht dat voor eeuwig een liedje werd

Op deze gedichtendag (27 januari) besteden we aandacht aan het wellicht mooiste Vlaamse liedje ooit dat gebaseerd is op een gedicht. Anderzijds: er zijn ook niet zo gek veel Vlaamse liedjes waarvan de tekst origineel een gedicht was.

‘Lieve Jacoba’ was een kort maar erg zwaarmoedig gedicht van de Nederlandse schrijver-poëet Jan Arends (1925-1974). Het is een van de weinige liedjes van Kris De Bruyne waarvan hij de tekst niet zelf schreef.Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Zingen? Meezingen stilletjes aan tafel, ja, maar niet meer voor de microfoon. De laatste keer dat ik een nummer live gezongen heb, was bij de 80ste verjaardag van mijn mama. Dan zei ik tegen mezelf: stop het maar, Marva, want het klinkt niet meer. Het is hetzelfde als een pianist die niet meer oefent: dat gaat ook niet meer zo vlot. Vocaliseren doen ze nu eenmaal niet voor de klucht. Mijn laatste live optreden dateert al van augustus 1980. Daarna heb ik nog platen opgenomen en voor de televisie gezongen, maar nooit meer live. Vanaf de jaren '90 heb ik ook met tv gekapt. Vanaf dan zat ik alleen nog in wat panels of was ik te gast in een aantal programma's. »Marva
Het Laatste Nieuws - 5 januari 2008