Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Jacky Lafon (1946)

Een gelukkige 77ste verjaardag aan Jacky Lafon, een dame die al ruim een halve eeuw allerlei artistieke watertjes doorzwom, van amateurtoneel, variété en revues, musicals tot haar bekendste rol als ‘Rita Van den Bossche’ in de vtm-soap Familie.

Ze nam een tiental Vlaamstalige singles op, waarvan de bekendste ‘Parla mi d’amore’, uit 1973, is gebleven. Dat was ook het jaar dat ze een eerste keer trouwde met Nest van De Strangers.

Bij Vlaamse Wonderjaren hoor je volgende liedjes van Jacky Lafon:

  • Dag heerlijke dag – 1973
  • Dag meneer – 1982
  • De bloem van Granada – 1985
  • De zomer aan zee – 1985
  • Een liefdelied verwarmt je hart – 1982
  • Geniet van het leven – 1978
  • Lambeth walk – 1974
  • Olé olé – 1978
  • Parla mi d’amore – 1973
  • Sevilla te quiero – 1974

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Toen 'Zo mooi, zo blond' uitkwam, was het hek helemaal van de dam. Het is heftig geweest. Vlaanderen kende me als playboy. Aan iedereen die het wilde horen, zei mijn manager: 'die jongen, dat is de moeite'. De pers pikte daar gretig op in. Mijn zalen zaten vol met jonge vrouwen. Ik heb dat spel wel wat meegespeeld en heel wat borsten gesigneerd. In die tijd nam ik ook wel eens een meisje mee naar Brugge. Na mijn optredens, het was dan vaak al heel vroeg in de morgen, reed ik met hen door Brugge om hen de mooiste stad van de wereld te laten zien bij het ochtendgloren. Ik verbleef toen nog twee dagen per week in Brugge. Tijdens de zomer woonde ik in een hotelkamer van La Réserve in Knokke. De uitbater maakte dat ik er voor een prijsje kon wonen. Dat heb ik meer dan tien jaar gedaan. »Jimmy Frey
Het Laatste Nieuws - 26 september 2013