Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Jan Theys (1934-1996)

Het is vandaag de geboortedag van Jan Theys (3 oktober 1934 – 1 november 1996). Hij genoot een toneelopleiding maar vond al snel zijn weg in presentatiewerk voor radio en tv. De negen singles die hij zelf opnam waren eerder zijsprongetjes.

Wat minder mensen weten is dat hij – vooral onder het pseudoniem Yan Nick – voor talloze andere artiesten heel wat Vlaamse liedjesteksten schreef, vanaf de vroege jaren ’60 tot aan zijn dood. Vooral in tandem met Bobbejaan Schoepen schreef hij behoorlijk wat Vlaamse pareltjes, zoals ‘Als je de taal van de liefde verstaat’.

Bij Vlaamse Wonderjaren hoor je volgende liedjes van Jan Theys:

  • 150 kiere santé (revuelied) – 1980
  • De chou-chou van mijn hart – 1970
  • Die het kleine niet eert – 1970
  • Geef mij een kus – 1971
  • Happy birthday – 1970
  • Het geluk moet je zoeken – 1967
  • Het leven is een hitparade – 1966
  • Ik heb vandaag m’n dolle dag – 1971
  • Kom van het balkon – 1970
  • Maak je niet moe – 1970

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Toen 'Zo mooi, zo blond' uitkwam, was het hek helemaal van de dam. Het is heftig geweest. Vlaanderen kende me als playboy. Aan iedereen die het wilde horen, zei mijn manager: 'die jongen, dat is de moeite'. De pers pikte daar gretig op in. Mijn zalen zaten vol met jonge vrouwen. Ik heb dat spel wel wat meegespeeld en heel wat borsten gesigneerd. In die tijd nam ik ook wel eens een meisje mee naar Brugge. Na mijn optredens, het was dan vaak al heel vroeg in de morgen, reed ik met hen door Brugge om hen de mooiste stad van de wereld te laten zien bij het ochtendgloren. Ik verbleef toen nog twee dagen per week in Brugge. Tijdens de zomer woonde ik in een hotelkamer van La Réserve in Knokke. De uitbater maakte dat ik er voor een prijsje kon wonen. Dat heb ik meer dan tien jaar gedaan. »Jimmy Frey
Het Laatste Nieuws - 26 september 2013