Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Jean Blaute (1952)

Vlaanderens succesvolste producer Jean Blaute, links vooraan bij De Centimeters, wordt vandaag 71. Vanaf het midden van de jaren ’70 is zijn invloed op onze Vlaamse muziek, als producer en multi-instrumentalist, ronduit indrukwekkend, denk maar aan zijn werk voor Big Bill, Johan Verminnen, Raymond van het Groenewoud, De Kreuners, Clouseau, Erik Van Neygen, Luk Vankessel, Urbanus, Zjef Vanuytsel, Kamagurka of Jan De Wilde. En dan vermelden we hier enkel nog maar zijn werk voor onze Vlaamstalige artiesten. Een hartelijke, Jean!


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Als Will (Tura) in Limburg kwam spelen, zocht hij altijd een plaatselijk orkest om hem te begeleiden. Zo kwam hij bij The Carina's terecht. Het klikte onmiddellijk tussen Will en mij. Op een dag vroeg Will of ik niet bij hem wilde komen spelen. Alleen als ik orkestleider mag worden, zei ik en hij stemde in. Zo leidde ik vanaf 1963 de Turaband. Wat Will niet wist, is dat ik toen eigenlijk amper iets van muziek kende. Als ik een nummertje hoorde, kon ik dat perfect naspelen. Maar arrangementen schrijven, dat had ik nog nooit gedaan. Ik heb het daarna op mezelf geleerd. Will had vertrouwen in mij, want we hebben dertien jaar samengewerkt. Ik zorgde voor de muziek, maar schreef ook nummers voor Will zoals Viva El Amor, Moederogen of Mon Amour à Moi. »Leo Caerts
Het Belang van Limburg, 16 november 2013