Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Ke Riema (1914- 2013)

Ke Riema (Mortsel, 3 augustus 1914 – Antwerpen, 29 november 2013) was tekstschrijfster van vele Vlaamse liedjes in de jaren ’50, ’60 en ’70. Haar echte naam was Marieke Wuyts.

De bekendste liedjestekst van haar hand is ongetwijfeld ‘Eenzaam zonder jou’, dat ze in 1962 schreef voor Will Tura. Andere teksten van haar zijn ’Een woord van liefde’ (Ann Christy), ‘Een hutje op de heide’ (Bobbejaan Schoepen), ‘Verloren hart, verloren droom’ (Johnny White), ‘De reuzen dansen’ (Louis Neefs), ‘Het lied van Lima’ (La Esterella) en ‘Hou toch van mij’ (Bob Benny).

Ke Riema schreef ook teksten en sketches voor revues, cabaret, toneelstukjes en filmscenario’s, zowel in het Nederlands, Engels en Frans. SABAM onderscheidde haar met De Muze, een prijs voor haar hele oeuvre.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Mijn papa is Belg, maar zijn familie is van Franse afkomst. Door die binding klonk de Franse taal van jongsaf heel goed in mijn oren en ik sprak het ook vrij vloeiend. Op de Franse tv zag ik zangers als Bécaud, Joe Dassin, Dalida, Brassens en Moustaki. Vooral Marie Laforêt vond ik grandioos. Door die mensen kreeg ik de goesting om zelf te zingen. »Marva
Het Laatste Nieuws - 5 januari 2008