Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Ke Riema (1914- 2013)

Ke Riema (Mortsel, 3 augustus 1914 – Antwerpen, 29 november 2013) was tekstschrijfster van vele Vlaamse liedjes in de jaren ’50, ’60 en ’70. Haar echte naam was Marieke Wuyts.

De bekendste liedjestekst van haar hand is ongetwijfeld ‘Eenzaam zonder jou’, dat ze in 1962 schreef voor Will Tura. Andere teksten van haar zijn ’Een woord van liefde’ (Ann Christy), ‘Een hutje op de heide’ (Bobbejaan Schoepen), ‘Verloren hart, verloren droom’ (Johnny White), ‘De reuzen dansen’ (Louis Neefs), ‘Het lied van Lima’ (La Esterella) en ‘Hou toch van mij’ (Bob Benny).

Ke Riema schreef ook teksten en sketches voor revues, cabaret, toneelstukjes en filmscenario’s, zowel in het Nederlands, Engels en Frans. SABAM onderscheidde haar met De Muze, een prijs voor haar hele oeuvre.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« In mijn leven is er een rode draad: liefde en respect. Hou van iemand met hart en ziel, maar verlang nooit van een ander wat hij of zij niet kan geven. Dat heb ik altijd geprobeerd te doen, al is het me niet altijd gelukt. Ik ben ook maar een mens. »Will Ferdy
Het Nieuwsblad - 1 december 2015