Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Luk Vankessel (1947)

Luk Vankessel wordt vandaag 76. In de late jaren ‘60 richtte hij in het Pajottenland het orkestje ‘The Yeats’ op. Toen hij de groep verliet werd zijn plaats als zanger ingenomen door de nog piepjonge Willy Sommers.

Vanaf 1973 ging Luk met de groep Split de rocktoer op, maar Vlaanderen was toen nog niet klaar voor liedjes met onsterfelijke zinnen als ‘Kerel als je vroeger goed was voorgelicht, dan zou je nu beter weten’.

Tot voor enkele jaren runde Luk, Guillaume met zijn echte naam, de krantenwinkel Sint-Geertrui in de Mechelsestraat in Leuven.

Bij Vlaamse Wonderjaren hoor je volgende liedjes van Luk Vankessel:

  • Hotel Paradiso
  • Leugens (Single Versie)
  • Mia
  • Eenzaamheid
  • Ik Ga Dood Van Verdriet
  • Kerstmis In Space
  • Voel Eens Annelieze

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Ondanks mijn muzikale roots had ik niet meteen de ambitie om zanger te worden. Ik was een heel verlegen jongen en zong alleen onder de douche. Het was daar dat mijn zangkwaliteiten werden ontdekt. Mijn kameraden in het leger waren vol lof over mijn stem. Ik heb dan twee jaar mee gezongen in een bigband, tot mijn nicht me in 1959 buiten mijn weten om inschreef voor Ontdek de Ster. Ik was stomverbaasd toen ik won. Vanaf dat moment ging alles snel en wat later bracht ik mijn eerste plaat uit. Die werd veel op de radio gespeeld. In die tijd moest je als muzikant nog audities doen om op de radio te mogen worden uitgezonden. Die jury was heel streng en ik had toch maar een bang hartje. »Jacques Raymond
Gazet Van Antwerpen – 2 oktober 2010