Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Micky Day (1929-2021)

Brusselaar Micky Day was de artiestennaam van Désiré Deldicque, geboren op 29 september 1929. Zijn grootste hit was natuurlijk zijn popcornklassieker ‘Oh oh what a kiss’. Met zijn succesvolle orkest The Caravels, dweilde hij tot 1980 binnen- en buitenland af.

Hij bracht onder de naam Micky Day ook verschillende Vlaamse platen uit. Daarnaast was hij in het Brusselse heel geliefd onder zijn tweede artiestennaam, ‘Jef van Maria‘, met Brusselse ambianceliedjes. Die liedjes werden verzameld op de uitstekende CD ‘100% Ambiance’.

Hij woonde de laatste jaren op de Filipijnen, waar hij, volgens onbevestigde bronnen, in 2021 overleed. Op zijn Facebook-profielen (Micky Deldicque) was hij niet meer actief na 2017.

Bij Vlaamse Wonderjaren hoor je volgende liedjes van Micky Day:

  • Eenmaal In De Hemel – 1969
  • En Vooral Denk Nog Aan Mij – 1971
  • Pinnemouchke – 1987
  • Terug Naar Barcelona – 1972
  • Vaccination – 1973 – als Jef van Maria
  • Zatten Drei (J’attendrai) – 1973 – als Jef van Maria

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Onlangs schreef een reporter dat ik met 700 euro per maand moet rondkomen. Ik heb dat nooit gezegd! Het klopt wel dat ik bij de BRT nooit een statuut kreeg. Louis Neefs en ik spraken de cultuurminister daar ooit over aan, en hij zei heel vriendelijk: "Maar madame Leemans, zingen is toch geen werken"? Louis sloeg groen uit. Hij is naar buiten gegaan. Hij had die man bijna op zijn bakkes geslagen. Nu krijg ik een ouderdomspensioentje, en een invaliditeitsuitkering. Ik kan ervan leven én op vakantie gaan. »Jo Leemans
Gazet Van Antwerpen – 22 december 2012