Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Patrick Alessi (1959)

Patrick Alessi, echte naam Patrick Huybrechts, wordt vandaag 64. Hij werd in 1984 via Johan Verminnen in contact gebracht met Jean Kluger. Zijn nog steeds prachtige debuutsingle ‘Eén nacht zonder jou’ schreef hij eigenlijk voor Will Tura, maar Kluger vond dat hij het zelf moest opnemen.

De opvolger, deze ‘Celia komt nooit weer’ uit 1985 scoorde ook goed. De clip werd trouwens opgenomen bij Ford Genk. Patrick werd ook vaak gevraagd voor backing vocals.

Twee jaar later ging hij op de Engelstalige toer met de groep Charms. Begin jaren ’90, in de hoogdagen van Tien om te Zien, probeerde Patrick nog een comeback in het Nederlands, maar het bleef bij twee bescheiden singles.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Op een dag hoorde Milo (De Coster) dat Claude François een platenfirma ging oprichten. Hij zorgde ervoor dat ik auditie mocht doen. Ik slaagde en werd de eerste artiest die bij Disques Flèche tekende, zijn platenlabel. Ik heette toen nog gewoon Liliane, maar hij vond dat ik een achternaam nodig had. Hij heeft dan een wedstrijd georganiseerd om die te vinden. Iedereen mocht voorstellen insturen. Zo ben ik bekend geworden in Frankrijk. Uiteindelijk bleek dat Claude allang een achternaam voor mij in gedachten had. Als jonge gast was hij verliefd op een meisje dat Saint-Pierre heette. Hij wilde ook dat ik in Parijs kwam wonen, maar ik sprak geen woord Frans. Uiteindelijk heb ik voor zijn label een twintigtal songs opgenomen waar ik nog altijd heel trots op ben. »Liliane Saint-Pierre
Knack - 5 december 2018