Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Patrick Alessi (1959)

Patrick Alessi, echte naam Patrick Huybrechts, wordt vandaag 64. Hij werd in 1984 via Johan Verminnen in contact gebracht met Jean Kluger. Zijn nog steeds prachtige debuutsingle ‘Eén nacht zonder jou’ schreef hij eigenlijk voor Will Tura, maar Kluger vond dat hij het zelf moest opnemen.

De opvolger, deze ‘Celia komt nooit weer’ uit 1985 scoorde ook goed. De clip werd trouwens opgenomen bij Ford Genk. Patrick werd ook vaak gevraagd voor backing vocals.

Twee jaar later ging hij op de Engelstalige toer met de groep Charms. Begin jaren ’90, in de hoogdagen van Tien om te Zien, probeerde Patrick nog een comeback in het Nederlands, maar het bleef bij twee bescheiden singles.


Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« Ik heb altijd van mooie vrouwen gehouden. Ik zag ze allemaal graag, maar zij zagen mij ook graag. Ik had de grote vrijheid te doen waar ik zin in had, maar dan worden de gevaren wel groter. Ik heb er eigenlijk een beetje meegespeeld en was een Uilenspiegel in de goede zin van het woord, een Don Juan. Ik was lief en braaf, maar eigenlijk niet te vertrouwen. Men wist dat als ik mijn haar kamde het van dat was. »Jean Walter
Krant van West-Vlaanderen – 10 februari 2012