Vlaamse Wonderjaren

Dit speelt nu bij Vlaamse Wonderjaren:

Peter West (1949)

Peter West – vandaag wordt hij 73 – volgde in de jaren ’60 Bobby Prins op bij het orkest The Hit Boys, wereldberoemd in Heist-op-den-Berg en omgeving. Onder de hoede van Roland Kluger nam hij tussen 1970 en 1976 elf Vlaamse hitjes op, die allemaal goed tot zeer goed verkochten.

Ook live, met zijn orkest The Classic Illustration, was Peter in die jaren erg populair. Daarna werd hij promotieman en producer bij het platenlabel Monopole in zijn thuisgemeente. Zo was hij de man achter ‘Vreemde vogels’ van Claire en ‘Darling I love You’ van The Classic Illustration.

Nadien werd hij actief in de Europese muziekindustrie en verhuisde hij definitief naar Düsseldorf.

Bij Vlaamse Wonderjaren hoor je volgende 17 liedjes van Peter West:

 • Bye bye Fraulein – 1976
 • Dagboek – 1971
 • Dan denk ik aan jou – 1974
 • Droom niet van morgen bij mij – 1974
 • Geen vreemde in mijn plaats – 1972
 • In mijn hart zocht ik jou – 1971
 • Jesahel – 1972
 • Kijk me niet aan – 1973
 • Lieveling – 1972
 • Maar waar blijf je zolang – 1975
 • Met jou wil ik leven – 1971
 • Santo Domingo – 1970
 • Spaar je tranen voor later – 1973
 • Wees een beetje lief voor mij – 1973
 • Zeg aan Karina – 1972
 • Zonder Vrees – 1971
 • Zoon van mijn vader – 1972

Je zou ook interesse kunnen hebben in...

« De film 'Firmin', waarin 'Geen wonder dat ik ween' werd gebruikt, was een enorme boost voor mij. Ik werd plots gevraagd op jeugd- en studentenfuiven. Bomvolle zalen en mensen die tot buiten stonden te roepen: ‘Polle, Polle’. Die anti-Vlaamse geest van vroeger was er plots ook uit en de zogenaamd ‘foute’ muziek werd enorm geliefd, kijk maar naar al die succesvolle schlagerparades de laatste jaren. Ook de bekroonde tv-serie ‘Clan’ (VTM) gebruikte in haar generiek mijn liedje ‘Oh Little Darling’. Dat gaf mijn carrière telkens weer een nieuwe boost. »Paul Severs
Goeiedag, 24 april 2013